Ett nytt kapitel i min livsbok

I många år har jag i mitt yrke haft förmånen att möta barn och föräldrar. Mötet med våra barn är något som blivit något betydligt mer, än bara ett jobb. Det är något som mina tankar kommer tillbaka till, varje dag i olika sammanhang. Betydelsen av den ömsesidiga relationen till våra barn och hur avgörande det är för hur våra barn kommer att trivas och utvecklas, genom livet. Allra främst, hur barnen kommer att trivas med sig själva – inom sig. I mitt yrke får jag ta del av människors livssituation på ett sätt som är få förunnat. Jag får se det som utspelar sig i raderna mellan varje unika familj. Dessa rader som ger varje familj sin speciella karaktär och styrka. Det är ni som givit mig inspiration att ta ett nytt kapitel, i min livsbok.

Barnen påminner oss om vad som är viktigt här i livet. Att vara nära barn och följa deras steg kan ge oss vuxna stora möjligheter, till eget lärande. Både om barnet och om oss själva. Jag vet att närvaron kan vara svår. Vi kan alla hamna i situationer där det blir mer svårt, att möta barnet. Möta oss själva. Tankar kring relationen till våra barn har alltid varit nära mig. Ända sedan jag själv var en liten flicka och traskade runt på en skolgård. Under åren har jag haft många stunder där jag funderat över just mötet till våra barn. Hur vi utvecklas tillsammans, barn som vuxen och vilket betydelse relationen har för att främja våra barns resa genom livet.

image

Jag heter Sandra och är en stolt mamma till tre tjejer på 8 år, 8 år och 10 år. Huset där jag bor ligger strax utanför Växjö. I min titel är jag barnsjuksköterska och arbetar inom barnhälsovården. Jag är även utbildad till seminarie- och familjehandledare i Family-Lab. Likaså instruktör i spädbarnsmassage.

Jag kommer framöver kunna erbjuda inspirationsföreläsningar och föräldrakurser. Där utgångspunkten handlar om hur kan vi förstå och utveckla relationen till våra barn.

 

Det är tillsammans vi utvecklas, så hör gärna av dig vid tankar eller frågor.

Va rädda om er. Med Värme /Sandra